Invägning vecka 15 PDF Skriv ut E-post
2006-12-29

Som jag räknat med så blev det plus på vågen idag, en del är vad kroppen återtagit efter att ha börjat få i sig föda igen, men en del är julens gotter som ställt till det. Ja, jag lovade mig 3 dagar utan points men efter att ha legat sjuk så har jag faktiskt låtit mig få till efter nyår fritt. Frossar inte stora mängder men tar mig en godisbit eller något gott till kaffet. Och maten har mestadels varit julmat så det står mig upp i halsen, nackdelen med att laga en massa julmat är att den ska ätas upp också, och den tenderar att räcka i all evighet! All mat som ska värmas har tagit slut, idag! Så nu återstår en massa sill och syltor, men det går väl att använda som pålägg också så middag på julmat har jag nog ätit sista gången för den här gången, tack och lov! I morgon blir det falukorv och potatis, så himla vanligt och enkelt som oväxling Flirt. Falukorv tillhör väl inte de högre kulinariska kreationerna men det ska bli väldigt gott efter all julmaten, basta!

Ja, i alla fall så blev det +1,5kg, så hälften av förra veckans nergång blev det uppåt den här gången. Men det är fortfarande -10kg så första delmålet håller ännu.

 
Ivnägning vecka 14 eller inte... PDF Skriv ut E-post
2006-12-23

Ja, jag borde egentligen ha någon invägning denna vecka, jag har vägt mig, igår morse på darriga ben men det är inte en särskilt realistisk minskning. Jag har legat sjuk hela veckan. Väldigt sjuk faktiskt. Jag har haft något influensavirus som har tagit väldigt hårt på mig. Feber i 5 dagar, fem dagar!! Helt sanslöst och ögonen, det är inte ögonfluss, det hör till influensan, jag har svullna, illröda, onda, svidande ögon som jag öppnar så sällan jag kan för det gör så ont. Och halsen värker så jag knappt kan svälja, matlusten har varit fullständigt i botten som alla kan förstå. Så visst har jag fått minus på vågen, ett stort minus också, men så fort jag börjar äta mer normalt lär det inte vara lika stort längre. 3kg har försvunnit på en vecka pga lite sjukdom. Idag är första feberfria dagen så jag tar mig runt här lite försiktigt på darriga ben, kisandes när jag behöver det annars sitter jag mest och blundar. Så fort jag tittar, som nu, så skvalar tårarna av svedan. Det är tur det blir en lugn jul, bara vi och mamma, farmor och mormor. Mer än så hade jag nog inte orkat med!

God jul på er alla därute!!


 
Jobbar vidare PDF Skriv ut E-post
2006-12-18

Så har jag då bakat limpa, det blev 4 stycken, men jag är inte riktigt nöjd med dem. De for ihop lite på slutet av gräddningen, var så höga och fina innan *mutter mutter*. Och så har jag gjort pressyltan, den ligger under press i kylen nu, skönt att den är gjord för det är ett söligt göra! Gubben har gjort en till senap, en mildare än den igår som var superstark. Och så har han tapesterat toaletten nere på bottenvåningen så nu kan vi äntligen få in tvättstället där också, visst går det att gå in i köket för att tvätta händerna efter toabesöket, men det blir då betydligt bekvämare att kunna göra det inne på toan. Bara lite lister som ska på plats först. 

Har börjat få ögonfluss på andra ögat också, jag måste erkänna att jag känner mig väldigt gnölig och gnällig. Att vara sjuk fixar jag betydligt bättre än det här, det kliar, svider och värker och ögonen är smala som springor och synfältet minimalt därav. Och att stå och jobba i köket med ögon som svider och rinner är ingen höjdare :/.

Editerar: Louice säger att hon inte kan skriva i min gästbok och jag tror jag kommit på varför. Jag har haft konfigurationen på att det ska skickas en ping till mailhosten (tex om adressen är Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det så skickas en ping till epost.com) för att se om den svarar, vid svar så är eposten OK vid inget svar så antar scriptet att det är en falsk epostadress. Men det blir ju inget svar om servern för den hosten är tillfälligt nere också. Jag har stängt av den funktionen nu och tänker bara använda den om jag börjar få en massa spam, så håll tummarna för att de inte hittar hit också de där eländes plågorisen.

 
Kommentarer och lite annat PDF Skriv ut E-post
2006-12-17

Som många har sett så måste man vara inloggad för att kommentera här hos mig, det är för att på förra sidan fick jag så vansinnigt med spam, därför, då jag flyttade, valde jag att ha det så här för att försöka minska spammen. De som vill kommentera kan fortfarande göra det, under inloggningsformuläret (till höger på sidan) står det "inget konto än? skapa ett" klicka på "skapa ett" så kan du skaffa dig ett eget login här. Du kommer in direkt du registrerat dig, för så länge jag inte behöver det så har jag ingen auktorisering på nyregistreringar. Lite bökigare för mina besökare men jag kan åtminstone ha kommentarer aktiverade på det här viset.

Min lilla pluttegumma är sjuk, lite bättre nu men hon har legat i drygt 40 graders feber så jag har haft (och har ännu) fullt upp med min lilla sjukling. Hon är rätt hängig och har gråtit i högan sky så fort jag satt ifrån mig henne idag (lördag) så det har inte varit lätt att få något gjort. Inte förrän ganska sent i kväll kunde jag börja jobba lite. Och det är så klart därför som jag inte har skrivit något här eller ens fört matdagbok, har bara inte hunnit med.

Men jag har kommit rätt långt på julbökandets väg, för en par nätter sedan, natten efter jag bakade havrekex, bakade jag vörtlimpa och hålkakor. I kväll har jag gjort senapsblandningen till senapssillen (lägger i sillen lite senare för jag väljer att använda mig av inlagd sill som fått stå några dagar), gravlaxsås, inlagda strömmingsflundror och rullströmming. Per-Åke gjorde en mycket stark senapsbas som man vid serveringstillfället ska blanda med så mycket vispad grädde att man får den styrka man själv vill ha. Så så här långt har vi alltså gjort kanelbullar , lussekatter , mjuk pepparkaka , toscakaka, havrekex, vörtlimpa, hålkakor av rågsikt, 4 sorters sillinläggningar, inlagd sill med ytterst lite smaksättning för att blanda i annat som tex senapssill, senapssåsen till sagda senapssill (faktiskt 2 olika tom), gravlaxsås, rullströmming, strömmingsflundror och senap. Mycket är det kvar att göra men vi gillar det här med att laga mat då vi vet att det kommer gäster och äter av det. Så nu hoppas jag bara att lillgumman mår lite bättre i morgon så det går lättare att jobba.

För den delen, finns det någon som har något bra tips på hur man blir bättre i ögonfluss? Den vanliga rengöringen/baddningen med koksaltlösning gör vi redan men det känns inte som det blir något bättre. För inte nog med att lillan har ögonfluss, jag har också blivit smittad Sur. Ena ögat kliar något vansinnigt, svider och värker. Så jag förstår att lillgumman, med feber dessutom, har det jobbigt och vill klänga och gnälla. Jag har pratat med en sjuksyster på vårdcentralen men hon verkade inte särskilt hjälpsam, bara föreslog baddning. Och med 2 barn sedan förut så visste jag ju redan det. Jag hade trott hon skulle be oss komma in så vi fick någon salva utskriven men icke sa nicke.

 
Invägning vecka 13 PDF Skriv ut E-post
2006-12-16
Så har jag då gjort den 13:e veckans invägning, gick väl inte så där överdrivet bra, men det är så klart den eländes veckan jag alltid antingen går upp eller mer eller mindre står still. Det blev alltså inte något stort minus den här gången bara 2hg, det var dock 2hg neråt så det går åt rätt håll i alla fall. Men med bara en vecka till jul och 1,5kg till 10kg nergång betyder det att jag knappast lär klara det. Men men det är bara att kämpa vidare! Jag har lovat mig själv 3 dagar fritt, dvs alla tre juldagarna ska jag slippa räkna points. Lite måste man få släppa taget ibland. Men jag får väl låta bli att vräka i mig alltför mycket, vill ju inte ha något jätteplus på vågen efter jul inte!

 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Resultat 1 - 9 av 10
Annica som svamlar
Egorutan
*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 162,7/146,8/65
 (Start/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft
-----------------------------
December 06
Ti On To Fr
    
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bloggar jag läser
Ett lättare liv!
Asta på vift
Omstart
Livsvinst
Lillmonster
-----------------------------
Sidor jag besöker
min sons spelsida
-----------------------------
Smått och gott
Gratis SMS
-----------------------------
Vädret i Härnösand
Temp: °
Upplevd: °
Luftfukt.: %
Styrka:  
Riktning: °
Lufttr.:  
Visa fler detaljer
Tillhandahålls av: 
Inloggningsformulär

Glömt ditt lösenord?
Vem är online
Kommentarer

Syndicate
Feedreader
Har du ingen feed (RSS mm) läsare? Prova att ladda ner och installera Feedreader då. Den använder jag.

Copyright © 2006 --> Annica Forsberg, alla rättigheter reserverade. Sidan ses bäst i 1024x768 i IE6+ NS7+